×

Dbamy o Twoje dane!

Wiemy, że Twoje dane osobowe są dla Ciebie bardzo ważne, dlatego naszym priorytetem jest przetwarzanie ich ściśle z postanowieniami ustawowymi.
Wszystkie informacje na temat tego jakie dane gromadzimy oraz w jaki sposób je wykorzystujemy znajdziesz w zaktualizowanej Polityce Prywatności.

Polityka prywatności

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). Szanujemy prawo i Twoją prywatność, dlatego chcemy Cię poinformować, że zaktualizowaliśmy naszą Politykę prywatności. Aby przekazać jasne i przejrzyste informacje dotyczące tego, w jaki sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe, podzieliliśmy Politykę prywatności na kilka rozdziałów. W zależności od tego, czy jesteś subskrybentem newslettera Verona, czy robisz po prostu zakupy na Verona.pl dotyczą Cię inne części Polityki prywatności. W poszczególnych rozdziałach szczegółowo opisujemy, które z Twoich danych osobowych posiadamy i w jaki sposób je wykorzystujemy.

Administrator danych – kto nim jest

Administratorem danych jest spółka, do której należy marka Verona, tzn. YES Biżuteria Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Świerzawskiej 1. Profilowanie Udostępnione przez Ciebie dane, jeśli wyraziłeś na to zgodę, przetwarzamy również w celach marketingowych. Cele te obejmują w szczególności przedstawianie Tobie ofert i promocji, które wierzymy, że mogą Cię zainteresować, jak również innych informacji promujących markę YES i nasze produkty. Zależy nam, aby treści, które będziemy Ci prezentować na naszej stronie lub w newsletterze były dopasowane do Twoich zainteresowań, dlatego stosujemy zautomatyzowane mechanizmy przetwarzania informacji tzw. profilowanie. Zaznaczamy jednak, że w żadnym przypadku nie stosujemy tych mechanizmów do automatycznego podejmowania decyzji, czyli akcji, które miałyby mieć wpływ na dostępność i możliwość skorzystania przez Ciebie z oferowanych przez nas usług.

Kto ma dostęp do Twoich danych?

Twoje dane osobowe będą udostępniane tylko naszym zaufanym partnerom, będącym podwykonawcami naszych usług, czyli firmom, przetwarzającym Twoje dane na nasze zlecenie. Mogą to być, np. firmy analizujące ruchy użytkowników na naszej stronie internetowej lub świadczące usługi dostosowujące treści strony do Twoich zainteresowań. Twoje dane będą także udostępniane naszym partnerom uczestniczącym bezpośrednio w procesie obsługi sprzedaży, w tym naszym pracownikom i współpracownikom, osobom zarządzającym Salonami YES czy kurierom. Twoje dane osobowe mogą być także udostępniane organom tj. sądy czy policja - czyli instytucjom upoważnionym do tego z mocy prawa. Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z podmiotami spoza YES Biżuteria Sp. z o.o. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci naszych usług. Nie będziemy przekazywać ani zezwalać na przekazywanie Twoich danych poza terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego, chyba, że wymagać tego będzie proces świadczenia naszych usług. Przekazując dane osobowe do państw trzecich podejmiemy niezbędne środki do zapewnienia, że przekazanie to będzie zgodne z obowiązującymi przepisami o ochronie danych tzn. odbiorcy danych pochodzić będą z krajów, które zgodnie z decyzją Komisji Europejskiej, zapewniają odpowiednią ochronę danych osobowych lub są odbiorcami ze Stanów Zjednoczonych, którzy certyfikowali zgodność z programem Tarczy Prywatności (Privacy Shield) UE-USA. Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych W każdym przypadku przetwarzanie Twoich danych musi być oparte na podstawie prawnej, na bazie obowiązujących przepisów. Jedną z nich może być konieczność przetwarzania danych do wykonania lub zawarcia umowy, której jesteś stroną. Taką umowę może stanowić regulamin naszego sklepu internetowego Verona.pl W przypadku marketingu, w tym profilowania lub procesu rekrutacji podstawą prawną jest Twoja dobrowolna zgoda. W przypadku pozostałych celów, takich jak analityka ruchu lub zapobieganie nadużyciom, podstawą prawną jest uzasadniony interes administratora danych.

Jakie masz prawa?

Twoje prawa w stosunku do danych. Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo do wycofania udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych przez YES Biżuteria SP. z o.o. Możesz również zażądać dostępu do swoich danych – w dowolnym momencie możesz je usunąć, sprostować, ograniczyć ich przetwarzanie lub przenieść. Wystarczy, że wyślesz wiadomość e-mail ze swoim żądaniem na adres: iod@yes.pl. Masz także prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – do Prezesa UODO.

Inspektor Ochrony Danych Osobowych:

Aby zagwarantować, że Twoje dane zawsze będą przetwarzane, w sposób transparentny i zgodny z prawem, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Aby skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych, napisz na adres: iod@yes.pl.

 

Dlaczego używamy Twoich danych osobowych?

Używamy Twoich danych osobowych do zarządzania zakupami dokonanymi online na Verona.pl w celu przetwarzania Twoich zamówień i zwrotów oraz wysyłania Ci powiadomień o statusie dostawy lub w przypadku jakichkolwiek problemów z dostawą produktów. Będziemy używać Twoich danych osobowych do zarządzania Twoimi płatnościami. Będziemy też używać Twoich danych do przetwarzania reklamacji i zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów. Dzięki danym osobowym możemy Cię zidentyfikować i sprawdzić, czy Twój wiek kwalifikuje Cię do zakupów online, a także potwierdzić Twój adres z podmiotami zewnętrznymi.

Verona.pl

 

Jakie dane osobowe przetwarzamy?

Będziemy przetwarzać następujące dane osobowe:

  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu
  • informacje na temat płatności i historię płatności
  • informacje na temat zamówień

Jeśli masz konto na Verona.pl, będziemy też przetwarzać Twoje dane osobowe przekazane w związku z tym kontem, m.in.:

  • identyfikator konta
  • historię zakupów

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

YES Biżuteria Sp. z o.o. musi przetwarzać Twoje dane osobowe, aby być w stanie świadczyć usługi i dostarczać zamówienia, dlatego podstawą przetwarzania w obszarze usług świadczonych przez Verona.pl będą, w zależności od kategorii zbieranych danych:

  • wyrażona przez Ciebie zgoda
  • przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy - świadczenia usługi
  • przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora

Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane?

W ramach świadczenia usług będziemy przetwarzać Twoje dane tak długo, aż wygaśnie prawna potrzeba korzystania z nich np. wymagania związane z obsługą reklamacji, prawa dotyczące przechowywania dokumentów finansowych i podatkowych, itp. Natomiast po zanonimizowaniu dane te będziemy wykorzystywać w celach statystycznych bez ograniczeń czasowych.


Konto na Verona.pl

Dlaczego używamy Twoich danych osobowych?

Będziemy używać Twoich danych osobowych w celu założenia i prowadzenia Twojego konta na Verona.pl oraz dostosowywania oferty do Twoich potrzeb i zainteresowań. Będziemy rejestrować Twoje zakupy, a także, jeśli udzieliłeś zgody na newsletter, SMS lub MMS przesyłać Ci informacje na temat oferty, produktów, promocji, konkursów i wydarzeń. Umożliwimy też łatwe aktualizowania takich informacji, jak dane kontaktowe. Będziesz mieć możliwość zachowywania rzeczy w koszyku. Jeśli nie zrezygnujesz z otrzymywania materiałów marketingu bezpośredniego, użyjemy Twoich danych osobowych do wysyłania Ci ofert marketingowych, ankiet oraz zaproszeń – pocztą e-mail, w SMS-ach lub MMS-ach, telefonicznie lub tradycyjną pocztą.

Jakie dane osobowe gromadzimy?

Będziemy przetwarzać następujące dane osobowe, które podasz nam zakładając konto na Verona.pl

  • dane identyfikacyjne, takie jak adres e-mail
  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, kod pocztowy, adres e-mail
  • data urodzenia
  • płeć
  • numer telefonu (jeśli nam go udostępnisz)
  • adres (jeśli nam go udostępnisz)
  • ustawienia konta

Jeśli dokonasz zakupu, będziemy przetwarzać następujące dane osobowe

    • historię zamówień
    • informacje na temat dostawy, miejsc zakupów
    • historię płatności

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne do świadczenia usług prowadzenia konta. Gromadzenie Twoich danych osobowych w celu utworzenia i prowadzenia Twojego konta jest wymagane do zrealizowania naszych zobowiązań wynikających z umowy. Jeśli nie przekażesz nam swoich danych osobowych, nie będziemy mogli świadczyć Ci związanych z nim usług, dlatego podstawą przetwarzania w obszarze usług świadczonych przez Verona.pl będą, w zależności od kategorii zbieranych danych:

  • wyrażona przez Ciebie zgoda
  • przetwarzanie niezbędne do wykonania umowy - świadczenia usługi
  • przetwarzanie niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Będziemy przechowywać Twoje dane tak długo, jak długo będzie aktywne Twoje konto na Verona.pl.


Obsługa klienta

Jak będziemy używać Twoich danych osobowych?

Będziemy używać danych osobowych do przetwarzania Twoich pytań, reklamacji, zgłoszeń gwarancyjnych dotyczących produktów oraz pytań technicznych zgłaszanych pocztą e-mail, przez chat, telefonicznie, w mediach społecznościowych i w Salonach Verona. Możemy też kontaktować się z Tobą, jeśli wystąpią jakieś problemy z Twoim zamówieniem. Które dane osobowe przetwarzamy? Będziemy przetwarzać dane osobowe, które nam przekażesz, w tym między innymi:

  • dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, adres, adres e-mail oraz numer telefonu
  • datę urodzenia
  • dane i historię płatności
  • informacje kredytowe
  • informacje o zamówieniach
  • numer konta
  • całą korespondencję na dany temat

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przetwarzane na podstawie uzasadnionego interesu Administratora. Jak długo przechowujemy Twoje dane? Rejestry wiadomości e-mail oraz rozmów telefonicznych, korespondencję oraz dane udostępniane w procesie reklamacji będziemy przechowywać maksymalnie przez okres 5 lat.


Newsletter Verona

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

W newsletterze Verona zamieszczamy informacje o nowościach produktowych, naszych ofertach, promocjach, konkursach, wydarzeniach, itd. Nasz newsletter możesz zamówić na stronie Verona.pl. Do wysyłki newslettera wykorzystujemy podany przez Ciebie adres e-mail. Jeśli zamówienia subskrypcji dokonujesz na stronie Verona.pl, wymagane jest Twoje potwierdzenie, jako właściciela adresu e-mail.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przetwarzamy je w celu realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, a same dane przetwarzamy na podstawie celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres w jakim będziesz zainteresowany, tzn. do czasu wypisania się z newslettera Verona.

Płatności

Bezpieczeństwo transakcji

Nad bezpieczeństwem płatności kartami kredytowymi czuwa firma Przelewy24. – największa na polskim rynku firma obsługująca płatności elektroniczne realizowane w sklepach internetowych. System autoryzacji kart płatniczych oraz przelewów bankowych w Przelewy24. gwarantuje naszym klientom najwyższy poziom bezpieczeństwa. Poufność transakcji kartami zapewniane jest przez zastosowanie skutecznych zabezpieczeń transakcji – 3D Secure (Verified by VISA oraz MasterCard Secure Code), SSL 128 bitów (Secure Sockets Layer). System zapewnia wysokie bezpieczeństwo również dzięki rozwiązaniu, w którym numery kart płatniczych nigdy nie trafiają do sklepu internetowego i co równie ważne, nigdzie nie są one przechowywane. Możesz mieć pewność, że numer Twojej karty znasz tylko Ty i Twój bank. Bezpieczeństwo transakcji dokonywanych za pomocą przelewów bankowych jest zapewnianie przez zastosowanie 128 bitowego protokołu SSL, jak również przez procedury identyfikacji klienta w banku (login, hasło, hasło jednorazowe). Dokonując przelewu, bezpiecznie logujesz się bezpośrednio na stronie swojego banku. Informacje o Twoim profilu posiada tylko i wyłącznie Twój bank.

*Pracownicy Verona.pl dysponują jedynie danymi teleadresowymi i adresem, pod który zakupione produkty mają zostać wysłane i na żadnym etapie realizacji zamówienia nie mają dostępu do informacji związanych z numerami kart kredytowych oraz danymi z nimi związanymi.

*Informacje firmy Przelewy24

Cookie

Cookie to mały plik tekstowy, który jest zapisywany na dysku Twojego komputera lub urządzenia mobilnego, a następnie, podczas kolejnych wizyt, pobierany z niego. Jeśli korzystasz z naszych usług, zakładamy że zgadzasz się na używanie plików cookie.

Jak używamy plików cookie?

Trwałych plików cookie używamy do przechowywania informacji o Twojej preferowanej stronie startowej oraz przechowywania Twoich danych, jeśli klikniesz opcję "OK, rozumiem”. Będziemy też używać plików cookie do zapisywania Twoich ulubionych produktów. Plików cookie sesji używamy na przykład, kiedy użytkownik skorzysta z funkcji filtrowania produktów, a także do sprawdzenia, czy jest zalogowany lub czy włożył do koszyka jakiś produkt. Używamy zarówno naszych plików cookie, jak i plików cookie podmiotów zewnętrznych w celu gromadzenia statystyk oraz danych użytkowników w formie zagregowanej oraz indywidualnej, a także narzędzi analitycznych do optymalizacji naszej strony i przedstawiania oferty interesującej dla użytkownika. Niektóre pliki cookie podmiotów zewnętrznych są dodawane przez usługi, które są dostępne na naszych stronach, ale znajdują się poza naszą kontrolą. Te pliki cookie są dodawane przez serwisy społecznościowe, takie jak Twitter, Facebook czy Vimeo i są powiązane z możliwością użytkownika do udostępniania treści w serwisach, których ikony są widoczne na stronie.
Używamy także zewnętrznych plików cookie, które monitorują, w jaki sposób użytkownik korzysta z innych witryn – dzięki czemu możemy też udostępniać materiały marketingowe na innych stronach/w innych kanałach komunikacji.

Jaki rodzaj danych osobowych przetwarzamy?

Kiedy zalogujesz się na swoje konto, będziemy łączyć Twój identyfikator plików cookie z danymi osobowymi przesłanymi i zbieranymi w związku z Twoim ruchem na Verona.pl lub kontem.
Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe? Będziemy łączyć Twoje pliki cookie z Twoimi danymi osobowymi, tylko jeśli zalogujesz się do swojego konta, wówczas dane będą przetwarzane na mocy naszego uzasadnionego interesu.